Stage

Op KPCN loopt stage als een rode draad door de schoolcarrière van de leerling. Wij trainen tijdens verschillende stages de basisvaardigheden op arbeidsgebied. Zoals een goede werknemershouding waarmee de leerling laat zien dat hij/zij op tijd kan komen, afspraken nakomt, vriendelijk en beleefd is, inzet toont en doorzettingsvermogen heeft. Dit zijn belangrijke voorwaarden om stappen te kunnen maken binnen de stage.

Stage in stappen 

1e stap: Interne stage 1e en 2e klas
Leerlingen uit de 1e en 2e klas lopen interne stages binnen de school. De  leerling loopt dan stage bij de facilitaire dienst of is verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de was of de koffie en thee dienst. 

2e stap: Externe groepsstages 1e en 2e klas
Leerlingen gaan in groepjes een halve dag op bliksemstage naar verschillende bedrijven. Dit doen ze twee keer per jaar en het wordt georganiseerd door JINC.

3e stap: Externe stageweek 3e klas
In het derde leerjaar lopen de leerlingen twee keer één week (in februari en juni) stage bij een bedrijf.

4e stap: Externe stage 4e  en 5e klas
Leerlingen in de 4e klas lopen minstens twee dagen in de week stage, de andere dagen gaan ze naar school. In de 5e klas lopen de leerlingen misschien nog een dag extra stage (drie dagen en sommige 4 dagen) en gaan één dag in de week naar school en/of één dag in de week naar het ROC. 

Voordat de leerling op individuele externe stage gaat, heeft hij/zij eerst een gesprek met de stagedocent. De keuze en de sector richting van deze stage is afhankelijk van de wensen en de capaciteiten van de leerling. De richtingen zijn o.a. techniek, zorg en welzijn, kapper, groenvoorziening, detailhandel en horeca. Heeft de leerling een andere keus dan gaan we onderzoeken of dit mogelijk is. Als dit allemaal duidelijk is, gaan de leerling en de stagedocent op zoek naar een stageplek.

Op de stage krijgt de leerling begeleiding van het stagebedrijf én van de stagedocent van school. Deze docent gaat met de leerling mee voor een kennismaking, is erbij als er afspraken gemaakt worden, bij beoordelingen en alle andere zaken die aan de stage verbonden zijn.

De stageperiode is een leerzame tijd, waarin je veel leert van een bedrijf en zeker ook van jezelf. Een stap in de toekomst maak je bij stage!

Stage bedrijven 

Het hebben van een stagiair kan een waardevolle en verrijkende ervaring zijn voor zowel de stagiair als het bedrijf. Het kan leiden tot nieuwe inzichten, versterking van het team en mogelijk zelfs tot de ontdekking van toekomstige talenten. Als school zijn wij altijd op zoek naar goede stagebedrijven, heeft u interesse om een stagiair te begeleiden, neem dan contact op met Mariska Borger, 020 6301199, m.borger@kolom.net

Bedrijf aanmelden

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*