horeca

Tijdens de lessen horeca maken de leerlingen kennis met verschillende onderdelen van de horeca. Een aantal leerlingen werkt in de keuken en een aantal in het restaurant. Leerlingen die horeca hebben zijn van 8.45 tot 13.30 uur aan het werk. Omdat ze in de pauze doorwerken zijn ze dus op de dag dat ze horeca hebben eerder vrij. In de keuken werken de leerlingen in tweetallen. Elke week schuift er een leerling door naar een volgende taak en blijft er een leerling op dezelfde taak als "expert". Deze leerling geeft de "beginner" instructie over de werkzaamheden. Gedurende het jaar komen veel competenties en technieken aan de orde. De technieken die aangeleerd worden, sluiten goed aan op een niveau 1 of 2 opleiding horeca van het ROC. De organisatie van de keuken komt overeen met de werkelijkheid. Dagelijks werken de leerlingen aan de mis en place, warme kant, koude kant, afwas enzovoort. Er wordt gewerkt onder tijdsdruk en er moet productie gemaakt worden.
In de grote pauze is er uitgifte van de lunch bij het uitgifte luik. Dagelijks worden er verschillende broodjes, een soep en verse jus d'orange verkocht.

Restaurant

De leerlingen die in het restaurant werken houden zich bezig met het op orde houden van het restaurant. De tafels moeten er netjes uitzien, het moet schoon zijn en tijdens de verschillende feestdagen wordt er gezorgd voor passende decoratie. Ook leren ze hoe ze bestek en glaswerk moeten pouleren. Ook een kassatraining is onderdeel van het lesprogramma.
Een aantal uitbreidingen zoals glazenkennis, tafel dekken en uitserveren zijn nog volop in ontwikkeling

Wij beschikken over een professioneel koffie-apparaat. Dagelijks serveren onze leerlingen een heerlijke espresso en cappuccino.